Groenblijvende heesters

Voor wat kleur in de winter zijn groenblijvende heesters ideaal. Groenblijvende heesters zijn er in diverse maten. Ook verschillen ze vaak in bladkleur en bloemkleur. De meeste soorten zijn winterhard voor enkele is in de winter een beschutte plek aan te raden.

Mooie bloeiers onder de heesters zijn bijvoorbeeld de Prumus, Pieris, Skimmia en de Viburnum.

Heesters met een mooie bladkleur zijn de Pieris, Aucuba en de Leucothoe.

Dan zijn er ook nog de besdragende heesters als Hulst, Cotoneaster en de Skimmia.

Heesters Boomkwekerij van EetenVerzorging

Sommige heesters komen op ongewenste plaatsen naar boven doordat hun wortels ondergronds doorgroeien. Men kan dit voorkomen door om de wortels van de heester een schermpje te plaatsen

Belangrijk is om de takvorming bij heesters zo snelmogelijk weg te halen, deze belemmeren de groei van nieuwe scheuten. Te veel of verkeerd groeiende scheuten mogen zo snel mogelijk weggehaald worden.

Heesters Boomkwekerij van EetenOm uw heester in een goede gezondheid te houden is het van belang om problemen met takvorming zo snel mogelijk aan te pakken. Zo moet men alle dode takken zo snel mogelijk verwijderen uit de struik. Deze belemmeren de groei van nieuwe scheutjes. Jonge takjes die niet goed groeien of die verkeerd groeien, of indien er teveel jonge scheuten zijn, mag men deze verwijderen. Dit levert u een goede en gezonde heester op.