Rhododendrons

Bommkwekerij van Eeten RhododendronsOp onze kwekerij vindt u een keur aan Rhododendrons in diverse maten en in diverse kleuren. Rhodondendrons vragen weinig bemesting. Wel zijn Rhododendrons vrij gevoelig voor vocht, ze willen daarom om een goed vocht doorlatende bodem en bijvoorkeur een iets zurige grond. In de meeste tuinen is dit geen probleem.

Rhododendrons kunnen goed tegen droogte. Worden ze te groot, geen probleem: sommige Rhododendrons kun u rustig tot aan de grond toe afsnoeien en zullen daarna weer uitlopen.

 

 

Rhododendron boomkwekerij van eetenOm een goede vertakking te krijgen is het verstandig uitgebloeide bloemen uit te breken door ze om te buigen. De Rhododendrons kunnen na de bloei gesnoeid worden en jonge takken kunnen worden getopt. Door bovenstaande vormen zich meer nieuwe groeiknoppen.

Verzorging

Een dunne mulchlaag van bladaarde of versnipperd hout volstaat als bemesting van een Rhododendron. Vooral bepaalde wildsoorten, kunnen slecht tegen kunstmatige bemesting en krijgen daar lelijk blad door. Als snoeien onvermijdelijk wordt, verwijder dan een hele tak of snoei altijd boven het laatste blad, dit om te voorkomen dat een halverwege afgesnoeide tak nooit meer uitloopt.